Opel ADAM ROCKS

Opel’in 3 kapılı minik şehir otomobili ADAM’ın Crossover görünümlü kardeşi ADAM ROCKS; havalı ve soğukkanlı, tarz sahibi ve vahşi kişiliği ile özgürlük düşkünü genç alıcıları kendine çekiyor. ADAM ROCKS, kardeşleri gibi fiyat ve kullanışlılık dezavantajları sebebiyle Türkiye’de hiçbir zaman öne çıkmayı başaramasa da pazardaki ilginç ve incelemeye değer modeller arasında. Sınıfının kişiselleştirme şampiyonu ADAM, parkour sporcularına benzer şekilde şehri oyun alanı olarak gören kardeşi ADAM ROCKS ile hitap ettiği kitleyi bir kademe daha genişletiyor. Şehir içinin yanı sıra dışını da evi benimseyen ADAM ROCKS, standart kumaş tavan Swing Top ile yolcularına sunduğu özgürlük hissini arttırıyor. 3.74 metre uzunluk, 1.72 metre genişlik ve 1.49 metre yükseklik değerleri ile park yeri bulmakta güçlük yaşatmayan model, standart ADAM modellerinden 15 m daha yüksek. Yükseklik farkı göze görünmese de, dış cepheyi saran siyah plastik kaplamalar daha erkeksi ve güçlü bir duruş sağlamakta. Ön ve arka tampondaki metal görünümlü koruma parçaları da sportif bir hava katıyor. Plastik kaplamaya gömülü yamuk ızgara ve krom şerit ADAM ROCKS’ı ayırt etmeyi kolaylaştırırken, plastik zemin üzerinde beliren bumerang şekilli krom parçalar ışıltı yaratıyor. LED gündüz farları standart olarak sunuluyor. Yan cephe boyunca varlığını daha güçlü vurgulayan plastik kaplamalar yapay bir “arazici otomobil” izlenimi yaratıyor. Havada duruyormuş gibi görünen tavan ise krom şeritlerle yükseltilmiş. 17 inçlik jantlar standart sunulurken, 18 inçlik alternatifler de mevcut. Stop lambalarının da LED aydınlatması standart olarak geliyor. Diğer ADAM modelleri gibi ROCKS da gövdesinde pek çok kişiselleştirilebilir parçaya sahip. Yan ayna kapakları, jant klipsleri, tavan, kumaş tavan farklı renkler alabiliyor; ayrıca stickerlar ile gövde panellerine farklı bir hareket getirilebiliyor. ADAM ROCKS’a özel Goldbusters sarı aracı dikkat çekici kılıyor. Kumaş tavan ise siyah, açık kahve ve koyu kahve renklerinde alınabiliyor. Toplamda 18 gövde ve 6 tavan rengi sunulmakta.

İç mekanın kişiselleştirme olanakları ile 2 ADAM’ın birbirinin aynısı olması imkansızlaşıyor. Kişiselleştirilebilir parçalarla farklı renklerle gelebilen kabin, 2 hazır tema ile de tercih edilebiliyor. Yer fıstığı ve kahve çekirdeği temaları tüm parçalarda renk ve tarz ortaklığı sağlıyor. Direksiyon, kapı panelleri, ön panel kaplamaları, vites topuzu, el freni, paspaslar, tavan kaplaması, koltuk desenleri, dikiz aynası kaplaması ve kontak anahtarı farklı renk ve desenlerle tercih edilebiliyor. Standart olarak deri ve kumaş karma kaplamaya sahip olan koltuklar tamamen deri olarak da sunulmakta. Ön koltuklar 4 yönlü ayarlanabiliyor. Açıkhava hissi yaratan Swing Top tavan 5 saniyede açılıyor; ve açıldığında araç dayanıklılığına, bagaj erişilebilirliğine ve hacmine olumsuz etkide bulunmuyor. Kumaş kaplamanın 3 katmanlı yapısı ses ve hava koşullarından yalıtım sağlıyor. Kolaylıkla kullanılabilir hale getirilen Swing Top, ADAM ROCKS’ı eğlenceli kılıyor. Orta konsoldaki 7 inçlik dokunmatik multimedya ekranı IntelliLink sistemi ile geliyor. Türkiye için de canlı trafik bilgisi sunan BringGo navigasyon ve TuneIn internet radyosu uygulamalarına sahip olan sistem, Android Auto ve Apple CarPlay arayüzlerine de sahip. Modern multimedya sisteminin kullanımını ekranın alçak konumu kısmen zorlaştırıyor. Ön konsol altına kablosuz şarj zemini eklenebiliyor. ADAM ROCKS, küçük bagajını en azından kullanışlı hale getirmeye çalışıyor. 170 litrelik bagaj, 50:50 oranında bölümlenmiş arka koltukların yatırılması ile 663 litreye çıkıyor. Kapaklı kargo kutusu, file ve sert zemin kaplaması ile yük çeşitliliği arttırılabiliyor. Tavan rayları spor ekipmanlarının taşınmasını kolaylaştırıyor. Modelin güvenlik donanımları arasında yokuş kalkış desteği, otomatik farlar, kör nokta uyarısı ve park asistanı vurgulanıyor. ADAM ROCKS, Türkiye’de iki motor seçeneği ile sunuluyor. 3 silindirli, 1 litrelik, direkt enjeksiyon ve turbolu ECOTEC motor 115 beygir güç, 166 Nm tork üretirken 100 km’de 5 litre yakıt tüketiyor. Standart olarak Start-Stop sistemi ile gelen motor 6 vitesli manuel şanzımanla eşlenmiş. Şanzıman, yumuşak ve hızlı geçişleri ile kolay sürüş sağlıyor. 1.4 litrelik ECOTEC seçenek ise 87 beygir güç üretiyor, 5 vitesli Easytronic şanzımanla geliyor. ADAM ROCKS, şehirde kolay hareket ve manevra sağlayan City moduna da sahip.

Opel ADAM ROCKS ÖnBurun tasarımı ADAM’ın büyük gözleri ve gülümsemesi ile akıllara kazınıyor. Tampona oldukça yakın, burnun dik kısmında yer alan ızgaranın şekli marka logosunu taşıyan krom şerit ile vurgulanıyor. Yükseldikçe yanlara doğru genişleyen yan kenarlar ızgara alanını genişletirken gülümsemeyi meydana getiriyor. Izgaranın üzerindeki krom parçanın kolları yan kenarlara yaklaşırken yumuşakça kıvrılıyor ve üst kenara uzayarak Opel logosunu daha görünür hale getiriyor. Krom şeridin alt kısmındaki açıklık yüksek sıklıkta tekrarlanan bir kapsül deseni ile kapatılmış. Izgaranın yan kenarlarına birleşen siyah plastik kaplama üst kenarı devam ettirerek yanlara uzuyor, ardından yumuşak bir köşe ile alçalıyor. Bu genişleme sırasında plastik zemin üzerinde “C” şekilli krom çerçeveler arasında sis farları beliriyor. Izgaranın yan kenarına paralel bir açıklık meydana getiren bu elemanlar far hizasını dolduruyor. Burnun en altında ise ikincil bir hava girişi belirmekte. Metal görünümlü çerçeve ortasındaki ince açıklığın yukarısında daha görünür bir başka açıklık yer alıyor. Plaka da bu iki açıklık arasına tutturulmuş. Siyah plastik kaplamaların kattığı off-road hissi ADAM ROCKS’ın kişiliğini özgünleştiriyor. Burnun alt yarısı ızgara ve plastik kaplamalarla doldurulmuşken, üst yarışa yalnızca farlar bulunmakta. Arkaya uzarken kalınlaşan, damla formlu, yumuşak köşeli farlar aracın karşısındakine heyecanla bakan yüz ifadesine katkıda bulunuyor. Farların içindeki aydınlatma elemanları dış yan kenarın şeklini tekrarlayarak içeri doğru küçülüyor. Farların alt kenarından beliren bir çizgi ızgara üzerinden düz biçimde uzuyor, burun yarılarını ayırırken farları birbirine bağlıyor. Kaputun bombeli yükselişi sırasında simetri ekseni görülmekte. Ortadan geçen çizgi tipik bir Opel tasarım detayı olarak ADAM ROCKS’da yerini alıyor. Ayrıca farların üst kenarı hizasındaki yumuşak kabartı göz bölgesine dikkat çekiyor. Farların burnun ortasına doğru incelen şekli ileriyi işaret ediyor, hatta gözleri Opel logosuna yönlendiriyor.

Opel ADAM ROCKSYan cephe kıvrımlı çizgileri ile hareket hissi yaratıyor. Ön camın hızlı yükselişi ardından hafif bir tepe meydana getiren tavan çizgisi, yavaşça alçalıyor, arkaya uzuyor ve arka camla beraber hızla alçalıyor. Yan camların uçlarından ön ve arka cama uzayan siyah parçalar tavan uzantılarının gövdeye birleşmediği yanılsamasını yaratıyor. Tavanın görünen kısmı krom şeritle vurgulanmakta. Cam şekli de tavanın yükselen, düz ilerledikten sonra hızla alçalan şeklini vurguluyor. Düz alt kenar ise kaput sınırı hizasından başlayarak arka cama ilerliyor. Yan camların arka cama giden uzantısında model adının özel yazı tipi ile hazırlanan logosu bulunuyor. Camların düz alt sınırı ardından kapı panelleri daha yüksek görünüyor. Kapı kolunun etrafını saran çizginin üst kolu stop lambalarına uzarken alt kolu kısa sürede sonlanıyor. Bu geriye çekilme hissi uzun burun ile dengeleniyor. Kalın plastik kaplamalarla çıkıklaştırılan tekerleklerin uçlara yakın konumu ADAM ROCKS’ı daha da küçük gösteriyor, sevimli kılıyor. Tekerlekler arasında devam eden kaplamada gövde rengi zeminde başlayan bıçak çizgisi ile bir alçalma gözleniyor. Tavan çizgisine simetrik biçimde aşağı uzarken kapıya yaklaşan yan kenar, düz tavan çizgisini gölgeleyen düz kenara birleşiyor. Üstteki detayların yansıması olan bıçak girintisi detaya gösterilen özenin de bir yansıması. Kaplamalar sayesinde daha yüksek görünen araç, arkadan bakıldığında bildiğimiz şehirli ADAM’a daha çok benziyor. Yan camların alt kenarını devam ettiren arka cam tavana doğru uzarken hafifçe öne eğiliyor. Bagaj kapağı üzerine bir spoyler de eklenebiliyor. Bagaj kapağının kısa gövde rengi bölgesi stop lambaları ve marka logosu ile doldurulmuş. Yana uzarken tipik bir Opel şeklini oluşturan lambalar şişkinleşiyor ve yükseliyor. Yukarıyı işaret eden lamvaların kalın siyah çerçevesi içinde metalik bir parça ile sarılan kırmızı bölge geliyor. Lambaların şekli bagaj kapağının sınırlarını oluşturuyor. Kapak ortasındaki marka logosu üzerinden geçen kıvrımlı çizgi arka camın alt kenarına simetriği gibi görünüyor. Stop lambalarının diğer Opel modellerinden tanıdık bir şekli sıkışık ve küçük boyutta canlandırması ADAM ROCKS’ın klasmanını ve boyutlarını vurguluyor. Hafifçe çıkıklaşan tamponda plastik kaplamalar yeniden yükseliyor ve plakaya yer sunuyor. Plakanın yanındaki kedigözleri ise sis farları gibi “C” şekilli parçalarla sarılıyor. En alttan beliren açık gri parça ise girintiler ile sportif görünüyor, krom egzoz çıkışı ise bunu sürdürüyor. Arka cephenin öne eğik duruşu sayesinde yaratılan hareket hissi ADAM ROCKS’ı atletik göstermeyi de başarıyor.

Opel ADAM ROCKS İçİç mekan modern çizgileri ile dışarıdaki gençliği sürdürüyor. Direksiyon güçlü görüntüsü ile sürmek için bir motivasyon oluyor. Üç kollu direksiyon renkli alt kesimi ve metal alt kolu ile ilgi çekici hale getirilmiş. Merkeze uzayan ve dairesel parçayı kavrayan metal kollar sağlam görünüyor. Yana uzayan kolları gittikçe incelen şekli ise gözleri marka logosuna çekiyor. Gerideki gösterge paneli ince harfli yazı tipi ve kırmızı aydınlatmaları ile şık görünüyor. Siperlik ön cam altı zemine hızla birleşiyor ve yok oluyor. Orta konsolun başındaki dairesel havalandırma çıkışları ön cam altı zeminde hafif dalgalar yaratıyor. Havalandırma çıkışları ardından başlayan renkli kaplamanın devamında multimedya elemanları geliyor. Cilalı siyah zemindeki multimedya ekranı etrafında az sayıda düğme barındırıyor. Ekranın bulunduğu siyah zeminin yanlara doğru yükselen alt kenarı ile havalandırma çıkışları bir gülen yüz meydana getiriyor. Orta konsolun altında, derinde üç dairesel havalandırma kontrol modülü bulunuyor. Küçük depo gözü ardından vites kolu geliyor. Konsol oldukçe şık ve donanımlı görünüyor. Kapı panelleri ön paneldeki siyah zemini bir süre aynı hizadan devam ettiriyor, ayrıca kişiselleştirilebilir renkteki panele de geniş yer sunuyor. ADAM ROCKS, aydınlık renklerle yolcusuna enerji verebildiği gibi, koyu renklerle konfor ve huzuru da öne çıkarabiliyor. Arka yolcu sırasının diz mesafesi ön koltukların konumuna bağlı olarak çoğu zaman beş parmağı aşmıyor, dolayısıyla konfor pek yüksek olmuyor. Yalnızca zorunlu kalındığında kullanılan arka sıra, tavanın daha sonra anidan alçalması ile yeterli baş mesafesi sunuyor. ADAM ROCKS, otomobili ile kendini ifade etmek isteyen, ya da en azından kendini mutlu etmeyi arzulayan genç alıcılara hitap ediyor. Ülkemizdeki yüksek fiyatı onu “çok istemeyi” gerekli kılsa da ADAM ROCKS, üç kapılı şehir otomobilleri arasında Crossover görüntüsü ile özgün bir otomobil olarak akıllarda kalıyor.

Yorumunuzu Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s